Köpvillkor Supervaruhuset


Allmänt
Supervaruhuset (en del av Rawchokladfabriken Scandinavia AB) säljer hälsoprodukter och böcker via internet till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning. För att handla hos oss behöver du vara myndig.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Beställning
Produkterna beställs via internet på Supervaruhusets hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss på kundtjanst@supervaruhuset.se, så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss.

Priser
Priserna på våra varor anges i svenska kronor och i första hand inklusive moms, men du kan själv välja att ändra till exklusive moms i shoppen.
Moms för mat är 12%, böcker, e-böcker och mp3-böcker 6% och övrigt 25%.
Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.

Frakt
Fraktavgiften är 49 kr per order, oavsett vikt. Fraktfritt vid beställningar över 500 kr.

Kunduppgifter
För att handla hos oss behöver du ange de uppgifter som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras.

Supervaruhuset lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter. Uppgifterna kommer inte att spridas till någon annan utan användas bara av Supervaruhuset för att kunna fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.) och egen statistik, information och marknadsföring. Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer.

Kundtjänst
E-post: kundtjanst@supervaruhuset.se
Telefon: 0570 123 50 

 

Betalning med faktura, kort, eller Internetbank

Du betalar med Klarna Checkout. Där kan du välja att betala med Klarna direkt, Klarna Faktura, Klarna delbetalning, kort (VISA, Mastercard, American Express) eller internetbank. På klarna.se kan du se alla dina fakturor, ladda ner dem som PDF, betala fakturan med ett klick, välja att delbetala eller kostnadsfritt även förlänga betaltiden med 10 dagar.


Du kan även betala köpet direkt genom att ansluta ett konto till Klarna och bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras automatiskt från det bankkonto som du har anslutit på Klarnas hemsida. Pengarna dras 1-2 bankdagar efter att ditt paket har skickats.

Läs mer om villkoren för Klarna CheckOut här: http://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html

 

Reklamation

Du kan enkelt reklamera en produkt på "Din sida". För att reklamera en produkt använder du formuläret som finns på "Din sida".
Då du färdigställt formuläret och klickat på "Fortsätt" kommer du att erhålla ett returnummer, samt den returadress du skall använda.

Erhållande av returnummer är ej att likställa med godkänd reklamation. Varan skall ha kommit oss till handa inom 14 dagar från erhållande av returnummer. Vid returen av reklamationen står du själv för frakten. Faktura/kvitto och returnummer skall medfölja varan. Är frakten ej betald eller saknas någon handling återsänds varan till dig.

Vid godkänd reklamation skickar dig en ny vara fraktfritt. Om vi i stället skall ersätta dig genom återbetalning, görs detta genom insättning på det konto som du angett i formuläret.

För att du ska erhålla returfrakten krävs att varan var skadad vid ditt mottagande, eller annan defekt på produkten. Annars ersättes inte returfrakten.

Om du har några frågor kring din reklamation kontakta oss på kundtjanst@supervaruhuset.se 

 

Ångerrätt och retur
Full ångerrätt gäller inom fjorton dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i nyskick. Det är viktigt att du bifogar en kopia på din faktura/följesedel eller ett brev där ditt namn, din adress och ditt ordernummer står så att vi vet vad returen gäller. 

Returadressen är:
Rawchokladfabriken Scandinavia AB
Köpmangatan 12
671 31 ARVIKA

Returadressen finns även angiven på faktura/följesedel. Returporto enligt Postens portotabell betalas av kunden.

Tvist
Om du skulle hamna i tvist med oss eller någon annan e-handlare kan du vända dig till EUs gemensamma sida för tvistlösning https://webgate.ec.europa.eu/odr/ eller http://www.konsumentverket.se/
(Dessa länkar ska finnas på varje e-handels sida för köpvillkor sedan 1/1-2016)

Nyhetsbrev
Alla som beställer och registrerar sig hos oss får automatiskt vårt nyhetsbrev som utkommer några gånger per år. Du kan enkelt avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att klicka på avbeställningslänken som bifogas längst ner i varje nyhetsbrev.

Övriga frågor
Har du frågor kring din beställning är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@supervaruhuset.se eller telefon 0570 123 50.

 

Tack för att du väljer att handla hos oss! 


/Supervaruhuset

 

Supervaruhuset - en del av Rawchokladfabriken Scandinavia AB

Organisationsnummer 556969-2030

Momsregistreringsnummer: SE556969203001