Köpvillkor Supervaruhuset.se

Allmänt
Supervaruhuset säljer böcker och hälsoprodukter via internet och butik till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning. För att handla hos oss behöver du vara myndig.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Beställning
Produkterna beställs via internet på Supervaruhusets hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss, så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi alltid kan leverera alla de titlar du beställt.

Priser
Priserna på våra varor anges i svenska kronor och i första hand inklusive moms, men du kan själv välja att ändra till exklusive moms i shoppen. Momsen är 6% för böcker utom e-böcker och mp3-böcker som har 25% moms, då de räknas som en tjänst. Moms för mat är 12% och övriga produkter 25%. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.

Frakt
Fraktavgiften anpassas utifrån vikten på din beställning och gäller per order oavsett antal produkter i beställningen. Om du väljer faktura tar vi ut en faktureringsavgift, annars tillkommer ej några övriga kostnader. Fraktfritt vid beställningar över 500 kr.

Kunduppgifter
För att handla hos oss behöver du ange de uppgifter som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. 

Supervaruhuset lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter. Uppgifterna kommer inte att spridas till någon annan utan användas bara av Supervaruhuset för att kunna fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.) och egen statistik, information och marknadsföring. Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer.

Kundservice
E-post: kundtjanst@supervaruhuset.se
Telefon: 0570 123 50 

 


Betalning
Du kan betala med kort (VISA, Mastercard), internetbank (Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB), Paysonkonto eller Klarna faktura/konto.

Faktura
Handla nu - betala efter leverans. Säkert för dig som kund. Om du vill handla mot faktura behöver du ange ditt personnummer när du registrerar dig då vi samarbetar med Klarna faktura. När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Följande villkor gäller för faktura via Klarna:

    * Du måste vara minst 18år.
    * Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
    * Du måste vara bosatt i Sverige.
    * Leveransadressen är den samma som din folkbokföringsadress.

En aviavgift om 25 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Klarna AB har organisationsnummer SE556737-0431

 

Klarna konto - delbetalning
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Allmänna villkor hittar du här
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här

 

Reklamation
För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta vår kundtjänst på order@universeimagine.com eller 0570 123 50.

Ångerrätt och retur
Full ångerrätt gäller inom fjorton dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i nyskick. Det är viktigt att du bifogar en kopia på din faktura/följesedel eller ett brev där ditt namn, din adress och ditt ordernummer står så att vi vet vad returen gäller.

Returadressen är:
Rawchokladfabriken Scandinavia AB
Köpmangatan 12
671 31 ARVIKA

Returadressen finns även angiven på faktura/följesedel. Returporto enligt Postens portotabell betalas av kunden.

Observera att ångerrätten inte gäller nedladdade e-böcker och mp3-böcker, då dessa pga sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Nyhetsbrev
Alla som beställer och registrerar sig hos oss får automatiskt vårt nyhetsbrev som utkommer några gånger per år. Du kan enkelt avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att klicka på avbeställningslänken som bifogas längst ner i varje nyhetsbrev.

Övriga frågor
Har du frågor kring din beställning är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på www.supervaruhuset.se eller telefon 0570 123 50.

Tack för att du väljer att handla hos oss!