Här har vi samlat ett gäng frågor som uppkommer lite titt som tätt, frågor de flesta verkar ha angående Superfoods.

Tycker du att det saknas någon fråga? Maila oss då på kundtjanst@supervaruhuset.se så kanske just din fråga hamnar här!Jag bor utanför Sverige och vill beställa varor från er, funkar det?
Självklart skickar vi paket utomlands men frakten blir lite dyrare. Som det ser ut idag går det enbart att välja Sverige i kassan som fraktland. Bor man utomlands och vill göra en order, mailar man sin orderlista samt namn + adress till kundtjanst@supervaruhuset.se så gör vi en sk manuell order.
Frakten till Europa går på 99 SEK på beställningar under 1000 SEK, därefter står vi för frakten.
Vi begär också förskottsbetalning innan vi skickar beställningar utanför Sverige. 

Gentemot Norge blir det lite annorlunda (som inte är med i EU). Till Norge är det momsfritt så du får dra av 12% på priserna så det blir lite billigare.
För beställningar under 350 SEK så är det tullfritt så inga extra avgifter ska tillkomma i tullen, men på beställningar över 350 SEK lägger tullen på en tullavgift. Avgiften läggs på av tullen och kommer på separat faktura. 
Vissa varor, som Ashwagandha, är inte tillåtna att importera till Norge. Supervaruhuset har inget ansvar för om varor fastnar i tullen, utan det är kundens ansvar att kontrollera gällande lagstiftning i Norge. Varor som fastnar i tullen och returneras debiteras en administrationsavgift på 49Sek + Fraktavgift på 99 SEK. Resterande belopp betalas tillbaka till kunden.

De produkter ni säljer i Supervaruhuset, är de era egna?
Vi importerar våra varor från mycket duktiga och pålitliga leverantörer runt om i världen. Ibland har tillverkarna egna varumärken men för många produkter använder vi våra egna varumärken Rawchokladfabriken och Supervaruhuset.
Rawchokladfabriken är vårt premiumsortiment som vi tillverkar själva på plats i Arvika. Alla de varorna är veganska, nötfria (både jordnötter och trädnötter), mjölkfria, glutenfria, sojafria och sesamfria. Vårt mål är att varorna ska vara helt fria från allergener.

Litar ni på att varor från Kina verkligen är ekologiska?
Alla våra varor som har ekologisk märkning importerar vi genom de största importörerna i Europa. Varorna testas i EU, enligt EU-standard så även ekologiska varor från Kina är verkligen ekologiska.

Har Supervaruhuset någon fysisk butik?
Nej, tyvärr inte. I dagsläget finns vi enbart på nätet, och har för närvarande inga planer att öppna en fysisk butik. Men man ska aldrig säga aldrig!