Välkommen till FAQ´n; Din personliga Superfoods- och Supervaruhusetguide!

Här har vi samlat ett gäng frågor som uppkommer lite titt som tätt, frågor de flesta verkar ha angående Superfoods.

Tycker du att det saknas någon fråga? Maila oss då på kundtjanst@supervaruhuset.se så kanske just din fråga hamnar här!Jag bor utanför Sverige och vill beställa varor från er, funkar det?
Självklart skickar vi paket utomlands men frakten blir lite dyrare. Som det ser ut idag går det enbart att välja Sverige i kassan som fraktland. Bor man utomlands och vill göra en order, mailar man sin orderlista samt namn + adress till kundtjanst@supervaruhuset.se så gör vi en sk manuell order.
Frakten till Europa går på 99 SEK på beställningar under 1000 SEK, därefter står vi för frakten.
Vi begär också förskottsbetalning innan vi skickar beställningar utanför Sverige. 

Gentemot Norge blir det lite annorlunda (som inte är med i EU). Till Norge är det momsfritt så du får dra av 12% på priserna så det blir lite billigare.
För beställningar under 350 SEK så är det tullfritt så inga extra avgifter ska tillkomma i tullen, men på beställningar över 350 SEK lägger tullen på en tullavgift. Avgiften läggs på av tullen och kommer på separat faktura. 
Vissa varor, som Ashwagandha, är inte tillåtna att importera till Norge. Supervaruhuset har inget ansvar för om varor fastnar i tullen, utan det är kundens ansvar att kontrollera gällande lagstiftning i Norge. Varor som fastnar i tullen och returneras debiteras en administrationsavgift på 49Sek + Fraktavgift på 99 SEK. Resterande belopp betalas tillbaka till kunden.

De produkter ni säljer i Supervaruhuset, är de era egna?
Vi importerar våra varor från mycket duktiga och pålitliga leverantörer runt om i världen. Ibland har tillverkarna egna varumärken men för många produkter använder vi våra egna varumärken Rawchokladfabriken och Supervaruhuset.
Rawchokladfabriken är vårt premiumsortiment som vi tillverkar själva. Alla de varorna är veganska, nötfria (både jordnötter och trädnötter), mjölkfria, glutenfria, sojafria och sesamfria. Vårt mål är att varorna ska vara helt fria från allergener.

Litar ni på att varor från Kina verkligen är ekologiska?
Alla våra varor som har ekologisk märkning importerar vi genom de största importörerna i Europa. Varorna testas i EU, enligt EU-standard så även ekologiska varor från Kina är verkligen ekologiska.

Har Supervaruhuset någon fysisk butik?
Nej, tyvärr inte. I dagsläget finns vi enbart på nätet, och har för närvarande inga planer att öppna en fysisk butik. Men man ska aldrig säga aldrig!

Varför heter ni Supervaruhuset?
I en shop där den bästa av all världens mat finns samlad och varvas med de absolut mest revolutionerade tillbehören och bästa böckerna, räckte det inte med ett medelmåttigt namn. Vi ville verkligen lyfta fram det superistiska med denna plats, och på så sätt föll edt sig naturligt: Vi bygger ju här ett varuhus; ett ställe där mat blandas med litteratur och andra spännande "verktyg". Och vi rör oss i toppskiktet i respektive produktkategori, därav namnet Supervaruhuset. Ett ställe för dig som vill väcka liv i din inre Superhjälte.

Vad är Superfoods?
Superfoods är mat med extremt högt näringsinnehåll och förhållandevis lite energi. Jämfört med exempelvis fastfood, som är precis tvärtom: Mycket energi på liten yta, dock sämre med näring. Energi är i det här fallet kalorier.

Superfoods bidrar med att ge kroppen ett överflöd av vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och andra viktiga näringsämnen.

Ett regelbundet intag av Superfoods kan ses som att tillföra kroppen en försäkring, en invärtes sådan.Superfoods kan ha olika effekter. Vissa Superfoods skyddar kroppen, andra kan gå in och stärka upp en tillfälligt obalanserad kropp. Vissa känner du effekten av direkt, andra fungerar genom mer långvarig användning.

Vilken typ av mat det gäller är allt från nötter, bär, grässorter, sjögräs, alger till svampar och örter.


Är det lätt att överdosera Superfoods? Och, om det är det, är det skadligt?
I det stora hela: Nej, det är varken lätt eller skadligt. Dock bör man vara försiktig med produkter som har hög mineralhalt, exempelvis Shilajit och Spirulina som innehåller höga mängder järn. Övriga Superfoods är näringsrika och du kommer snabbt inse att det här är mat som mättar, vare sig det gäller mullbär eller vetegräs. Dock bör du ha med i beräkningen att det alltid går att maxa precis vad som helst, och att lagom vanligtvis är bäst. Om du under hela dagarna tuggar på gojibär istället för godis så kan det så klart också ge hål i tänderna, för att ge ett exempel.


Jag har börjat dricka vetegräs och kände mig i början superpigg, men nu börjar jag bli trött och hängig. Samt att jag börjar få finnar och huvudvärk. Gör jag fel? Är jag allergisk mot produkten?
Grattis, du har just uppnått en del i detoxprocessen! Obehaget du känner beror på att kroppen börjat släppa ifrån sig diverse slaggprodukter som legat lagrade kanske sedan väldigt länge. Och när detta sker, kan det ske på olika sätt. Huvudvärk är ett symptom, finnar ett annat. Magen kan plötsligt bli ur balans. Och här vill vi ge ett enda tips: HÅLL UT! Det går över, och det kommer bli avsevärt mycket bättre efter rensningen har skett. Se det som "den årliga vårstädningen", fast att det här sker inuti kroppen.

Detta kan gälla även andra detoxande produkter såsom MSM, korngräs m.m.

Skulle du reagera alldeles för starkt och detoxen blir för outhärdlig; minska mängden aktuellt pulver något och öka intaget av vätska. Men kör på ett tag till, det kommer löna sig i form av en renare och skönare kropp! 


Urk vetegräs ju smakar gräs!
Tänk för att det gör det (and we love it!)! Men don´t you worry, det finns lösningar på detta. Alla gillar inte smaken vissa Superfoods har och kanske därför undviker att dricka dem, trots alla fördelar produkterna har. Ska det behöva vara så? Nej! Det går faktiskt alldeles utmärkt att "fuska" med smaken, och vissa Superfoods gifter sig utsökt ihop med andra. Om du te.x. blandar vetegräs med apelsinjuice så påminner smaken om nyponsoppa.


Jag är gräsallergiker, kan jag dricka vetegräs?
Den erfarenhet vi har av vetegräsdrickande gräsallergiker är att de flesta kan dricka det utan några som helst problem, andra får vissa känningar av det. De flesta kan dock som sagt dricka det, men som alltid: Alla ör vi olika. Är du osäker, gör ett eget miniallergitest. Dvs utsätt dig för en liten mängd vetegräs, vänta lite och se hur reaktionen blir. Om reaktionen inte blir för stor, testa några gånger. Kanske behöver kroppen vänja sig. Men är du osäker, gör det så klart med försiktigthet.


Jag är verkligen helt ny inom Superfoodsområdet, vad kan ni rekommendera att jag ska börja med?
Välkommen in i den fantastiska Supermatsvärlden! I början kan det verka som en hel djungel, och ja, det finns sagolikt många Superfoods att välja mellan!
En klassiker att börja med är just vetegräset, då det oftast ger snabbast effekt. Effekten gäller både energin och näringsnivån, du känner hur du blir piggare när du dricker ett glas vetegräs! MSM är också något vi rekommenderar, då det tillför kroppen svavel. Svavel är något många behöver en extra boost av och detoxeffekten kan komma redan efter några intag. Vi rekommenderar att du dricker extra mycket vatten när du börjar med MSM, detta för att underlätta för kroppen när den detoxar. Du kan också med lätthet mumsa i dig några av alla de bärsorter som finns tillgängliga, de är både mumsiga och näringsrika.