Reishi Eko 125 gr
Reishi (Gandoderma lucidum) är en svamp som växer i Kina där den går under namnet Ling Zhi medan den i Japan och hos oss är mer känd som Reishi. I närmare 4000 år har den brukats inom Traditionell Kinesisk Medicin (TKM)och den förekommer flitigt i Kinesiska sagor och berättelser.
Tidigare användes den endast inom det kungliga hovet på grund av dess höga råvarupris. Idag odlas den i anläggningar, torkas och mals för att bevara näringsämnena och säljs som hälsokost.
Traditionellt har Reishi använts mot en mängd åkommor och använts i många tusen år. Googla gärna själv om du är nyfiken.
Reishi är rik på vitaminer, mineraler, magnesium, kalium, kalcium, zink, koppar, mangan, polysakarider och aminosyror.
Enligt hälsogurun David Wolfe är Reishi "drottningen av superörter"
Hur gör jag?
1/2 till 1 tesked Reishi-pulver per dag är en bra dos att lägga sig på.
Traditionellt dricker de flesta Reishi som te.
Reishi kan även pytsas ner i kaffe, smoothies och juicer.. Eftersom den har en god svampsmak passar den även att blanda ner i såser och grytor.
Förvaras torrt och svalt utom räckhåll för barn.
Innehåll: Ekologiskt odlad röd Reishi (Gandoderma lucidum)
Produkten är vegansk
Produkten är fri från:
Nötter
Sesamfrön
Soja
Vete och gluten
Sulfiter
Ekologisk certifiering av: GB-ORG-05 UK Soil Association
Ursprung: Kina