Anmäl dig för att få de senaste nyheterna och erbjudandena!

Välkommen till FAQ´n; Din personliga Superfoods- och Supervaruhusetguide!

Här har vi samlat ett gäng frågor som uppkommer lite titt som tätt, frågor de flesta verkar ha angående Superfoods.

Tycker du att det saknas någon fråga? Maila oss då på kundtjanst@supervaruhuset.se så kanske just din fråga hamnar här!

Varför heter ni Supervaruhuset?
I en shop där den bästa av all världens mat finns samlad och varvas med de absolut mest revolutionerade tillbehören och bästa böckerna, räckte det inte med ett medelmåttigt namn. Vi ville verkligen lyfta fram det superistiska med denna plats, och på så sätt föll edt sig naturligt: Vi bygger ju här ett varuhus; ett ställe där mat blandas med litteratur och andra spännande "verktyg". Och vi rör oss i toppskiktet i respektive produktkategori, därav namnet Supervaruhuset. Ett ställe för dig som vill väcka liv i din inre Superhjälte.

Har Supervaruhuset någon fysisk butik?
Nej, tyvärr inte. I dagsläget finns vi enbart på nätet, och har för närvarande inga planer att öppna en fysisk butik. Men man ska aldrig säga aldrig!

Jag bor i Norge och vill beställa varor från er, funkar det?
Både ja och nej. Som det ser ut idag går det enbart att välja Sverige i kassan som fraktland, och bor man utomlands och vill göra en order, mailar man sin orderlista samt namn + adress till kundtjanst@supervaruhuset.se så gör vi en sk manuell order. Detta fungerar fint för länder inom EU då fraktkostnaderna går enligt Postens prislista. Gentemot Norge blir det lite annorlunda (som inte är med i EU) då det tillkommer tullkostnader. Detta gör att paketets sammanlagda summa blir högre än vad den är för EU-länder. Självklart postar vi till Norge ifall du som kund vill ha varorna inklusive tullkostnaden.

Vad blir fraktkostnaden när jag beställer från Supervaruhuset.se?
Vi har valt att göra det så enkelt som möjligt för att undvika missförstånd. Fraktkostnaden är 49:- oavsett vad paketet väger och eftersom de många paket vi skickar ut väger ganska mycket så tjänar de flesta kunderna på detta. Fraktfritt vid ordrar över 500:-, alltså ingen frakt whatsoever när du beställer över 500 SEK.

Hur snabbt levereras mitt paket efter jag gjort en beställning hos er?
Vår policy är att leverera inom 1-2 dagar efter att du lagt din beställning hos oss. Vi skickar våra ordrar med Posten och paketen hämtas vanligtvis mellan kl 14-15 på helgfria vardagar. Skulle din leverans bli försenad, kontakta oss på kundtjanst@supervaruhuset.se eller ring 0570-123 50 så ska vi göra allt vi kan för att reda ut detta!

De produkter ni säljer i Supervaruhuset, är de era egna?
Vi importerar våra varor från mycket duktiga och pålitliga leverantörer runt om i världen. Ibland har tillverkarna egna varumärken men för många produkter använder vi vårt eget varumärke Supervaruhuset.Vad är Superfoods?
Superfoods är mat med extremt högt näringsinnehåll och förhållandevis lite energi. Jämfört med exempelvis fastfood, som är precis tvärtom: Mycket energi på liten yta, dock sämre med näring. Energi är i det här fallet kalorier.

Superfoods bidrar med att ge kroppen ett överflöd av vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och andra viktiga näringsämnen.

Ett regelbundet intag av Superfoods kan ses som att tillföra kroppen en försäkring, en invärtes sådan.Superfoods kan ha olika effekter. Vissa Superfoods skyddar kroppen, andra kan gå in och stärka upp en tillfälligt obalanserad kropp. Vissa känner du effekten av direkt, andra fungerar genom mer långvarig användning.

Vilken typ av mat det gäller är allt från nötter, bär, grässorter, sjögräs, alger till svampar och örter.


Är det lätt att överdosera Superfoods? Och, om det är det, är det skadligt?
I det stora hela: Nej, det är varken lätt eller skadligt. Dock bör man vara försiktig med produkter som har hög mineralhalt, exempelvis Shilajit och Spirulina som innehåller höga mängder järn. Övriga Superfoods är näringsrika och du kommer snabbt inse att det här är mat som mättar, vare sig det gäller mullbär eller vetegräs. Dock bör du ha med i beräkningen att det alltid går att maxa precis vad som helst, och att lagom vanligtvis är bäst. Om du under hela dagarna tuggar på gojibär istället för godis så kan det så klart också ge hål i tänderna, för att ge ett exempel.


Jag har börjat dricka vetegräs och kände mig i början superpigg, men nu börjar jag bli trött och hängig. Samt att jag börjar få finnar och huvudvärk. Gör jag fel? Är jag allergisk mot produkten?
Grattis, du har just uppnått en del i detoxprocessen! Obehaget du känner beror på att kroppen börjat släppa ifrån sig diverse slaggprodukter som legat lagrade kanske sedan väldigt länge. Och när detta sker, kan det ske på olika sätt. Huvudvärk är ett symptom, finnar ett annat. Magen kan plötsligt bli ur balans. Och här vill vi ge ett enda tips: HÅLL UT! Det går över, och det kommer bli avsevärt mycket bättre efter rensningen har skett. Se det som "den årliga vårstädningen", fast att det här sker inuti kroppen.

Detta kan gälla även andra detoxande produkter såsom MSM, korngräs m.m.

Skulle du reagera alldeles för starkt och detoxen blir för outhärdlig; minska mängden aktuellt pulver något och öka intaget av vätska. Men kör på ett tag till, det kommer löna sig i form av en renare och skönare kropp! 


Urk vetegräs ju smakar gräs!
Tänk för att det gör det (and we love it!)! Men don´t you worry, det finns lösningar på detta. Alla gillar inte smaken vissa Superfoods har och kanske därför undviker att dricka dem, trots alla fördelar produkterna har. Ska det behöva vara så? Nej! Det går faktiskt alldeles utmärkt att "fuska" med smaken, och vissa Superfoods gifter sig utsökt ihop med andra. Klicka här för en överskådlig smakguide om hur du kan blanda superfoods för bättre och variationer i smak! Om du te.x. blandar vetegräs med apelsinjuice så påminner smaken om nyponsoppa.


Jag är gräsallergiker, kan jag dricka vetegräs?
Den erfarenhet vi har av vetegräsdrickande gräsallergiker är att de flesta kan dricka det utan några som helst problem, andra får vissa känningar av det. De flesta kan dock som sagt dricka det, men som alltid: Alla ör vi olika. Är du osäker, gör ett eget miniallergitest. Dvs utsätt dig för en liten mängd vetegräs, vänta lite och se hur reaktionen blir. Om reaktionen inte blir för stor, testa några gånger. Kanske behöver kroppen vänja sig. Men är du osäker, gör det så klart med försiktigthet.


Jag upplever att er Moringa är lite korning, vad beror det på?
Anledningen till Moringans kornighet är hur den tillverkas. Moringan mals mellan stenblock, tänk en stor stenkvarn. Då lossnar små, små gruspartiklar och mals med i pulvret. Därav kornigheten. Detta är en gammal process och kan sägas vara synonym med Moringapulvret och är alltså ingen fara att inmundiga.


Jag ser att ni har både korngräs och vetegräs; kan ni förklara skillnaden mellan dessa?
Skillnaden mellan korngräs och vetegräs är den effekten de har på kroppen. Korngräs verkar basiskt och är därmed en alkaliserande föda. Korngräs innehåller dessutom mycket kalcium, kalium och järn.
Vetegräset ger direkt energi och kan räknas som en komplett måltid. Innehåller aminosyror och 90 olika mineraler.


Jag är verkligen helt ny inom Superfoodsområdet, vad kan ni rekommendera att jag ska börja med?
Välkommen in i den fantastiska Supermatsvärlden! I början kan det verka som en hel djungel, och ja, det finns sagolikt många Superfoods att välja mellan!
En klassiker att börja med är just vetegräset, då det oftast ger snabbast effekt. Effekten gäller både energin och näringsnivån, du känner hur du blir piggare när du dricker ett glas vetegräs! MSM är också något vi rekommenderar, då det tillför kroppen svavel. Svavel är något många behöver en extra boost av och detoxeffekten kan komma redan efter några intag. Vi rekommenderar att du dricker extra mycket vatten när du börjar med MSM, detta för att underlätta för kroppen när den detoxar. Du kan också med lätthet mumsa i dig några av alla de bärsorter som finns tillgängliga (klicka på länken för att komma till Bäravdelningen), de är både mumsiga och näringsrika.

Kolla gärna in vår Nybörjarguide för mer tips!


Vilka Superfoods innehåller mycket protein?
I Supervaruhuset finns en ren proteinkategori och är du ute efter proteinpulver, klicka på länken Protein.

De Superfoods som naturligt innehåller protein är bland annat hampafrön (23 gram protein per 100 gram produkt) och chiafrön (21,2 gram protein per 100 gram produkt). Även bipollen är proteinrikt då det innehåller 25,8% protein och dessutom alla 22 aminosyror.


Var hittar jag näringsinformation om era produkter?
Näringsinfo ska stå angivet på varje produkts sida, i en spalt till höger om produktinformationen. I de lägen rutan är tom, saknas denna info tillfälligt. Vi jobbar ständigt på att få alla produkter kompletta med all information du som kund behöver. Är det en specifik produkt som saknar information? Maila oss på kundtjanst@supervaruhuset.se så hjälper vi dig med din fråga.Ni har två olika He Shou Wu, en mörk och en ljus. Kan ni förklara skillnaderna mellan dessa?
Den ljusa He Shou Wu´n (He Shou Wu Raw) är ren He Shou Wu, som dessutom är raw (oupphettad). Den mörka He Shou Wu´n (He Shou Wu Mörk) är enligt tradionellt kinesiskt vis uppkokt tillsammans med svarta bönor (black beans). Detta för att roten då blir kraftfullare.


Hur kan jag vara säker på att de varor som sägs vara ekologiska verkligen är det?
De varor vi har i shoppen som är ekologiska (eko, organic) har alla en garantistämpel från Soil Associoation (eller annan från annan certifieringsorganisation, exempelvis USDA Organic) vilket innebär att varorna är kontrollerade enligt denna standard. Du kan därför vara säker på att den information du får från leverantörerna stämmer. Den ekologiska märkningen kan dock variera beroende på vilken standard varan följer.


Jag har hittat Chaga-svampar. Är ni intresserade av att köpa?
Tyvärr så kan vi inte köpa från privatpersoner. För att säkerställa kvalitetskrav, certifieringar och spårbarhet så kan vi bara köpa från företag, allt enligt gällande lagar och förordningar.