Anmäl dig för att få de senaste nyheterna och erbjudandena!

Alive Herbs Instant Chaga i gruppen Superörter och téer hos Supervaruhuset Scandinavia AB (2325)
Alive Herbs Instant Chaga

Alive foods

Alive Herbs Instant Chaga

Lagerstatus:

Leveranstid:

Artikelnr:
2325

199 kr

Instant Chaga  30g/ 50 portioner


Vad är chaga?

Chaga är en svamp som man känner igen på den svarta, skrovliga ytan, där den växer som en parasit på björkar i norra Europa, Ryssland, Korea och Nordamerika. Det är en ovanlig svamp som växer på en av tiotusen björkar. Ordet chaga kommer från svampens ryska namn (czaga) som sägs härstamma från ursprungsbefolkningen runt Kamafloden i södra Ryssland. Chaga har används i många hundra, om inte tusentals år, inom traditionell naturmedicin som stärkande tinktur och te. I sibirisk örtmedicin räknas den som ”örterna kung.”

Chaga av bästa kvalitet plockas i finska skogar. För att få ut alla viktiga ämnen i chaga, har extraktet framställts genom dubbelextrahering, dvs extraktion sker i två steg; i en process extraheras tallbarken med varmt vatten under flera timmar, varigenom det blir möjligt att extrahera de vattenlösliga aktiva substanserna. I en annan process utförs alkoholextraktionen, för att extrahera de fettlösliga ämnena. Tills sist koncentreras extraktet och så att de aktiva ämnena får sex gånger högre koncentration än vanligt chagaextrakt.


Hur gör jag?
Tillsätt 1/2 tsk i valfri dryck t.ex. varmt vatten, kaffe, te, smoothies. Du kan söta med lite stevia, yacon eller honung.
Gör chagalatte genom att blanda chaga med kanel och kardemumma i varm mandel- eller havremjölk och valfri sötning.
Använd chagate som bas i smoothies eller soppor. Det är ett fint sätt att berika din smoothie eller soppa med massvis av antioxidanter och annat nyttigt, samtidigt som det ger en djup kolaliknande smak.


Förvaras torrt i väl tillsluten förpackning.

Innehåll: frystorkat sprängtickaextrakt (Inonotus Obliquus). 30 gram (50 portioner)

Ursprung: Skandinavien
OBS!
Chaga kan öka blödningsrisken hos personer som tar blodförtunnande mediciner.
Chaga kan också höja risken för hypoglykemi hos diabetiker som tar insulin.

Snabbinfo

Tillsätt 1/2 tsk i t.ex varmt vatten, kaffe, te eller smoothies.

Näringsinformation