Anmäl dig för att få de senaste nyheterna och erbjudandena!

Chaga extrakt 1:10, 100g från Sibirien (sprängticka)  i gruppen Drycker / Te / Chaga hos Supervaruhuset Scandinavia AB (2095)
Chaga extrakt 1:10, 100g från Sibirien (sprängticka)
Chaga extrakt 1:10, 100g från Sibirien (sprängticka)
Chaga extrakt 1:10, 100g från Sibirien (sprängticka)

Supervaruhuset

Chaga extrakt 1:10, 100g från Sibirien (sprängticka)

Lagerstatus:

Leveranstid:

Artikelnr:
2095

329 kr

Chaga (sprängticka) extrakt 1:10 100g

Chaga (Inonotus obliquus), eller sprängticka som den också heter, är en svamp som växer främst på björkar lite här och var i tempererade klimat. Den är även vanlig i Sverige. Du har säkert sett den växa som svarta knölar på björkar lite här och var.

Chagan har använts i tusentals år som te framförallt i Ryssland, Kina, Japan, Manchuriet och av Nordamerikanska indianstammar.

Chagan har mycket höga halter av fytokemikalier och betulin. Förutom detta innehåller chaga även polysackarider, melanin, mineraler och aminosyror, magnesium, krom, järn m.m. Förutom det har den ett skyhögt innehåll av antioxidanter. Den innehåller faktiskt mer antioxidanter än blåbär, broccoli och till och med havtorn.

Det här extraktet är gjort av bara de bästa delarna av chagan, är mycket starkt och löser sig lätt i vatten - kallt som varmt. Du behöver bara lite för att göra din dryck. Extraktet är koncentrerat 1:10, alltså 10 ggr starkare än oraffinerad chaga. En påse med 100g räcker länge.


Hur gör jag?
Eftersom det här är extrakt behöver du inte koka det som du måste göra med Chagapulver. Tillsätt till kallt eller varmt vatten så är det klart direkt. Tänk dock på att extraktet är 10 gånger mer koncentrerat än vanlig chaga så du behöver väldigt lite. Det är väldigt lätt att ha i för mycket och då blir smaken ganska intensiv. Prova dig fram tills du hittar en mängd du tycker smakar gott. Chagan har en ganska mild smak som lätt blandas bort med andra teér om du inte gillar smaken.

Du kan med fördel blanda Chagaextrakt i kaffe eller använda det som smoothiebas.

Förvaras torrt i väl tillsluten förpackning.

Innehåll: Sprängticka plockad i naturliga björkskogar i Sibirien som sedan varsamt extraherats till pulver genom frystorkning direkt på plats. Rawfoodkvalitet.

Ursprung: 
Ryssland (Sibirien).

Tips: Läs gärna hälsogurun David Wolfes fantastiska bok "Chaga - The King of the Medicinal Mushrooms" där han beskriver traditionen av att dricka chaga, hälsofördelarna, vetenskapen just nu kring Chaga och många recept.

  

Testa gärna Chagapulver också!

Snabbinfo

Antioxidant med fytokemikalier och betulin.

Näringsinformation

Näringsvärde per 100g:

Energi                 250Kcal
Protein                       2 g
Kolhydrater                60g
-varav sockerarter     0,5g
Fiber                         40g
Totalt fett                 0,5g
-varav mättat fett  0,149g
Salt                      305mg